2015/01/28 – Day 13

Nesrečna trinajstica. Dodobra spočiti smo se zjutraj odpravili na pot proti notranjosti afriškega kontinenta. Celi dan smo uživali v umirjeni vožnji, si privoščili kosilo, si ogledovali revščino in bedo Mavretanije. Zaradi lastne brezbrižnosti smo pravzaprav pozabili na čas in kot bi mignil je sonce zašlo. Do cilja je bilo le še dobrih 80 km. Vožnjo smo nadaljevali bolj umirjeno in pazljivo. In nenadoma po CB postaji slišimo klic na pomoč naših prijateljev v Drobižku. Obrnemo katrco in priskočimo na pomoč.

Ugotovimo, da so zbili dve kravi naenkrat. Prva jo je odnesla brez poškodb, druga pa je žal podlegla direktnem udarcu. Ker je bila vojaška kontrola le nekaj sto metrov nižje, smo sklenili da smo kot tujci bolj varni tam in z našo majhno katrco povlekli tri in pol tonskega Drobižka do postaje.

Dežurni vojak je uredil, da so fantje iz Drobižka lastnici kravo plačali po pravični ceni in do težav z domačini sploh ni prišlo. Ampak znašli smo se sredi Mavretanije, na vojaški kontroli, v čisti temi, s ponovno poškodovanim hladilnikom in brez vsakršne lopatice na vetrnici.

Od tega trenutka naprej je bil Drobižek brez vetrnice

Od tega trenutka naprej je bil Drobižek brez vetrnice

K sreči so fantje odvečni kit iz prvega popravila shranili, saj se je izkazal za edino rešilno bilko v tej neprijetni situaciji. Pet ur kasneje je bil hladilnik pripravljen na vgradnjo. Odločili smo se, da pot nadaljujemo zjutraj in prespali kar na vojaški postaji.

Blindiranje celic

Blindiranje celic

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *