2015/01/16 – Day 1

Ker ga že vsi nestrpno pričakujemo, bom danes otvoril potopis našega potovanja v afriško državo Mali z za to primernim “malim” vozilom – Renault 4 GTL.

Večina bralcev nas verjetno pozna s Facebook profila R4 Retro Spirit Slovenia, v prostem času pa smo ekipa treh mladih fantov: Ino Suhadolnik Šömen, Uroš Krajnc in Gregor Doler.

Pa da ne zavlačujemo predolgo, sledi opis prvega dne relija/potovanja… uživajte.

 

Ob sedmih zjutraj smo našo katrco že odpeljali na parkirišče, od koder je ob enih popoldne svoj reli pričelo približno sto vozil.

Katra sameva v Spirit kategoriji.

Katra sameva v Spirit kategoriji.

Mi trije smo si dopoldne privoščili še zadnji počitek, malo poležali v hotelu, malo predebatirali še zadnje podrobnosti, razdelili in skrili denar na različna inovativna mesta…

Na start smo se odpravili dve uri prej, da si ogledamo “konkurenco”. Za nas ljubitelje starodobnikov so bili zanimivi prav sodelujoči v ti. “spirit” kategoriji. Ob prvem obhodu smo bili kar malo razočarani, saj je na parkirišču za ti. spirit kategorija stala le naša katrca. Do samega starta, pa se ji je pridružil tipično madžarski Trabant in še nekaj zanimivih vozil iz “starih dni”.

Naš logo

Naš logo

Ob 13h so organizatorji pognali kolesje in presenetljivo hitro smo že bili pod startnem slavolokom, na pot pospremljeni z bučnim aplavzom, konfeti in ognjemetom.

Uspešen start pod uradnim Budapest-Bamako slavolokom

Uspešen start pod uradnim Budapest-Bamako slavolokom

Za naš katrco se je po skoraj treh letih priprave dogodivščina končno tudi uradno začela.

Le nekaj ur smo porabili, da smo iz Budimpešte prispeli na slovensko ozemlje in nato še do Ljubljane, kjer smo si privoščili še zadnjo “domačo” večerjo, pred našim skoraj tri-tedenskim “le grand voyage” v osrčje afriškega kontinenta.  Sledil je začetek mnogih avtocestnih kilometrov skozi Evropo – Slovenija-Italija-Francija-Španija.

 

Pa še ena slika, ki gre ponavadi poleg dobrih avtov… ker ste se potrudili in prebrali članek do konca! :)

Še celo miss Madžarske nam je prišla zaželeti Bon Voyage!

Še celo miss Madžarske nam je prišla zaželeti Bon Voyage!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *