2015/01/31 – Day 16

Šestnajsti dan se nam je v srca zapisal kot najbolj adrenalinski. Mali nam je na poti iz Nairobija neposredno poleg asfaltirane ceste ponudil makedamsko cesto, polno malih zavojev, skokov in ostalih vragolij.

Preostali del dneva smo prevozili v znaku darovanja lokalnim prebivalcem. Ker ima reli Budapest-Bamako tudi humanitarno noto, smo vsi poleg vzeli tudi različen material za pomoč domačinom. Razdelili smo ogromno pripomočkov za šolo in nekaj pripomočkov za mamice.

Darovanje šolskih potrebščin

Darovanje šolskih potrebščin

Darovanje vaščanom

Darovanje vaščanom

Hubi še vedno z nami...

Hubi še vedno z nami…

Počitek v skoraj hladni senci

Počitek v skoraj hladni senci

Ob sončnem zahodu je navigacija sporočila, da imamo samo še 35 km do Bamaka. Hkrati je ob sončnem zahodu slaba cesta postala izjemno slaba cesta. Za pičlih 35 km smo porabili skoraj štiri ure. Večino zaradi nizke lege naše katrce in visokih prehodov med asfaltiranim in neasfaltiranim delom cestišča. Brez dvoma je vsak izmed nas nekje na tej 35 km dolgi mučni poti imel vsaj en trenutek, ko je menil, da katra ne bo preživela takšne zlorabe podvozja.

Ampak prišli smo! V Bamako smo prispeli en dan pred ostalimi, saj smo preskočili današnji dnevni cilj v nacinalnem parku, ki je vključeval 300 km vožnje po skalnatni cesti (nemogoče za katrco) in vožnjo, kjer ne morejo prečkati vozila višja od dveh metrov (nemogoče za Drobižka).

V Bamaku smo se odpravili v hostel/kamp in si po dolgih, sušnih dneh končno lahko privoščili zmagoslavno pivo.

 

Zmagoslavna piva!

Zmagoslavna piva!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *