2015/01/30 – Day 15

Petnajsti dan relija je predstavljal zadnji dan vožnje po Mavretaniji. Iz kampa smo startali dokaj zgodaj, da bi čim prej prispeli na Mavretansko-Malijsko mejo. A glej ga zlomka, naš prijatelj Hubi je znova prosil fante v Drobižku, da naložijo njegov motor na streho. Po 30 km vožnje mu je namreč agregat zopet odpovedal. Tokrat nismo izgubljali časa z diagnosticiranjem, po ustaljeni praksi smo dvignili motor na streho, ga privezali in se odpeljali proti meji.

Hubi se vrača!

Hubi se vrača!

Nekje na sredi današnje poti so nas “dohitele” tudi ostale slovenske ekipe. Njim so se pridružili tudi hrvaška ekipa in latvijec v svojem golf 3 karavanom, kateri se je izkazal za mojstra pri vožnji po offroad stezah. Skupaj smo si privoščili kratek odmor, malce poklepetali, pustili starodobnikom, da se ohladijo.

Tapravi drive-in

Tapravi drive-in

Srečanje z ostalimi slovenskimi ekipami pred mejo

Srečanje z ostalimi slovenskimi ekipami pred mejo

Na mejo smo prispeli okoli petih popoldne. Na meji nepregledna vrsta vozil relija Budapest-Bamako. Pred odhodom iz države je bilo potrebno urediti papirologijo, kar nas je na koncu stalo štiri ure čakanja in dva kemična svinčnika za podkupnino.

Takoj po prestopu meje smo se v trdni temi podali v najbilžje mesto Nairobi, kjer smo prespali poleg vojaške baze.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *