2015/01/26 – Day 11

Enajsti dan se je pričel precej zabavno. Ker smo se prejšnji večer vkopali v pesku tik pred kampom, smo se tokrat odločili poskusiti srečo z malo več hitrosti. Prebili smo se od kampa do ceste in pri tem za vse gledalce v kampu še vmes po nesreči ujeli peščeno rampo, čemur je sledilo, da je katrca nenačrtovano nekaj metrov poletela po zraku.

Drobižek je po poti prejel spojler

Drobižek je po poti prejel spojler

Za ta dan je bilo predvideno, da se dobimo na plaži, le 50 km stran od asfaltirane ceste. Zaradi rahlega puščavskega viharja je bila vidljivost zmanjšana na 10 metrov, kar je pomenilo, da nas v primeru vkopa zagotovo nihče ne bi našel in pomagal. Naš konvoj treh vozil se je odločil, da preskočimo današnji cilj in se odpravimo na jutrijšnega – kamp v glavnem mestu Nouakchott.

Izvidniška misija se je končala klavrno

Izvidniška misija se je končala klavrno

Nouakchott smo dosegli v zelo zglednem času in se namestili v kampu. Ker smo nenadoma bili en dan v prednosti, smo se odločili, da iz previdnosti zamenjamo sprednji kolesni ležaj. V roku pol ure je bil ležaj z uporabo improviziranih orodij (da, tudi sekira je bila vmes) demontiran in pripravljen za iskanje nadomestka.

 

Demontaža ležaja, da bi ugotovili stanje

Demontaža ležaja, da bi ugotovili stanje

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *