2015/01/24 – Day 9

Sedmi dan smo začeli že kar nizko, nekje na sredini Zahodne Sahare, kar je pomenilo, da se bi naj s soudeleženci zvečer dobili že na Maroško-Mavretanski meji.

Organizator je zapisal, da lahko v okolici mesta Dakhla poiščemo starčka, ki upravlja z naravnim termalnim izvirom in se lahko pri njem osvežimo. Starčka smo uspeli najti v prvem poskusu, vendar kjub mamljivim prizorom tekoče vode nismo mogli mimo neznosnega vonja po nafti, ki je seveda del termalne vode. Raje smo si ogledali skupino odraslih moških, ki so se vode veselili kot majhni otroci, ko jih je starček stuširal z ogromno cevjo.

Naravni termalni izvir

Naravni termalni izvir

Kmalu za Dakhlo smo dosegli Rakov povratnik (vzporednica Ekvatorju, od koder južneje se sonce vsaj enkrat v letu nahaja navpično nad zemljo) in izkoristili priložnost za fotografiranje.

Prečkali smo rakov povratnik

Prečkali smo rakov povratnik

Da je bil dan res pol novih spoznanj, smo zavili še v Porto Rico, majhen zaliv z razglednim stolpom, kjer je do nas pridrvel edini domačin daleč naokrog in se na vsak način želel slikati s katrco.

Oglasili smo se tudi v Porto Rico

Oglasili smo se tudi v Porto Rico

Obvezno je bilo treba skočiti v morje :)

Obvezno je bilo treba skočiti v morje :)

Nekaj kilometrov pred državno mejo smo se usavili v zadnjem hotelu, ki je bil res nekaj posebnega, saj je bil zgrajen tako, da v odprti avli raste izjemno veliko drevo ter daje občutek oaze. Privoščili smo si večerjo in se odpravili na mejo, kjer smo si postavili šotore v varnem zavetrju Drobižka.

Samo del vseh nalepk različnih relijev v zadnjem hotelu pred Mavretanijo

Samo del vseh nalepk različnih relijev v zadnjem hotelu pred Mavretanijo

Ravno ko smo se odpravljali spati, so poleg nas parkirali angleži in raztovorili razstavljen motor. Tedaj smo spoznali Hubija. Hubi je želel reli odpeljati s svojim moto-kros motorjem, vendar mu je na poti proti meji odpovedal agregat. Ekipa Drobižka se je dobrodušno odzvala in pregledala motor. Ugotovili so, da je mehanik pred odhodom nastavil premajhno zračnost na ventilu in ga je posledično poškodovalo do take mere, da je izgubil kompresijo. Ker mu ni bilo pomoči, je Hubi naprosil ekipo Drobižka, če bi mu ga odpeljali do prvega mehanika v Mavretaniji. Ker je bila na strehi Drobižka urejena prostorna terasa, so mu seveda naložili motor in ga vzeli poleg.

 

Na Drobižka smo naložili Hubijev motor

Na Drobižka smo naložili Hubijev motor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *