2015/01/23 – Day 8

Osmi dan smo pričeli s sončnim vzhodom in se spočiti podali do naslednjega dnevnega cilja, ki je bil tokrat umeščen na plaži.

Po nekaj kilometrih vožnje nazaj na glavno cesto smo ugotovili, da je katrca premagala oviro, katero so nekateri s 4×4 vozili raje opustili in prespali kar ob cesti.

Po zelo kratki vožnji do obale smo v daljavi videli veliko modro škatlo, za katero se je izkazalo da je naš prijatelj – Drobižek. Fantje so hladilnik morali popraviti kar sami in sicer z uporabo kita za avtomobile. Zaradi zaostanka so vozili celo noč in nas prehiteli za vsega par minut. S katrco smo se jim pridružili ob cesti, kjer smo si skupaj ogledali veličastnost atlantskega oceana in pečine, ki jih je izdolbel skozi tisočletja. Glavna atrakcija je bila odprtina v tleh, od morja oddaljena dobrih 30 m, a vseeno povezana in polna morske vode.

Drobižek lives another day!

Drobižek lives another day!

Odprtina do morja

Odprtina do morja

Zopet kot konvoj treh vozil smo sproščeno nadaljevali po ravni cesti vzdolž obale in se tu in tam ustavili. Najbolj zanimiv pogleda celega dne je vsekakor bil na nasedlo ladjo, ki je mirno počivala 200 m od obale. Vzeli smo si trenutek za malico, medtem ko smo občudovali, kako lahko sila narave premakne ogromno potniško ladjo iz plovnega področja vse do obale.

Nasedla potniška ladja

Nasedla potniška ladja

Pot se je nadaljevala do mesta Boujdour, kjer smo doživeli kamenjanje lokalne mularije in se hitro odpravili do plaže, kjer smo se na Drobižkovi strehi podružili z Nizozemsko ekipo, poskusili izprazniti čim več alkoholnih zalog in se odpravili spat.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *