2015/01/20 – Day 5

Peti dan je bil v naših očeh “mini start” relija Budapest-Bamako, saj smo končno pričeli z vožnjo proti Maliju. Od našega prenočišča smo se odpravili proti mestu Rabat. Po prvih desetih kilometrih smo ugotovili, da se v Maroku gradi na vso moč in da imajo urejeno avtocestno strukturo. Zapeljali smo na avtocesto in kaj kmalu ugotovili, da bomo zamudili vse lepote Maroka, če bomo vozili le po avtocesti. Zapeljali smo na vzporedno regionalko, kjer smo na žalost ugotovili, da je ravno januarja sezona poplav in na srečo uspeli posneti nekaj akcijskih posnetkov, ko katrca prebrodi 30 ali 40 cm visoko vodo na cesti. V Rabatu smo si ogledali pristanišče, pot skozi Casablanco pa nas je vodila izključno po glavni ulici in brez postankov.

Po prvih 10km smo iz asfalta prišlo na tole...

Po prvih 10km smo iz asfalta prišlo na tole…

Kratek postanek v Rabatu

Kratek postanek v Rabatu

Severni Maroko je znan po poplavah, zato smo katrco učili plavati

Severni Maroko je znan po poplavah, zato smo katrco učili plavati

Organizator je za ta dan pripravil dve možnosti potovanja na dnevni cilj – avtocesta ali offroad. Seveda smo enostavno morali poskusiti kako gre kartca po makedamu. Vsi smo bili presenečeni nad njeno navdušenostjo nad neasfaltirano cesto. Organizator je omenil, da si naj na poti ogledamo ti. Area 53, ni pa nam hotel zaupati, kako to izgleda, oziroma kaj to sploh je. Katrca nas je uspešno pripeljala do vpisane koordinate in ugotovili smo, da je to že kar manjše gorovje izpod človeških rok. Pri kopanju rude so namreč odvečno kamenje urejeno nasipali na območje, veliko par kvadratnih kilometrov. Res veličasten pogled na rezultat človeškega dela.

Takoimenovani "Area 53" smo enostavno morali iti pogledati, ne glede na ovire

Takoimenovani “Area 53” smo enostavno morali iti pogledati, ne glede na ovire

Po ogledu smo lovili še zadnje sončne žarke in med zadnjimi prispeli v kamp, malenkost izven mesta Marrakesh, kjer smo prvič srečali tudi ostale slovenske ekipe. Skupaj nas je bilo trinajst in vozili smo pet vozil. Naš stereotip o suhi afriki je zopet celo noč razbijal dež.

Pogled na Area 53

Pogled na Area 53

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *