2015/01/18 – Day 3

Tretji dan smo znova preživeli na cesti. In delno na morju. Ponoči je katrca kar letela mimo Barcelone in Valencije, ob sončnem vzhodu se je že vzpenjala proti Grenadi, kjer nas je tudi (prvič) ujel snežni metež.

Prvič na potovanju nas je ujel snežni metež

Prvič na potovanju nas je ujel snežni metež

Naš dopoldanski cilj je bil Malaga, kjer smo se ustavili in si vzeli nekaj minut za premislek. Premislili smo, če bi prespali v Španiji ali raje kar v Maroku. Izbrali smo Maroko, se naložili nazaj v katrco in se napotili proti trajektu. Mimogrede smo se oglasili še v državi Gibraltar in bili napram sotekmovalcem že dve državi “v plusu”. Gibraltar je tako velik, da nam je vzelo 15 minut, da smo ga prevozili po dolgem in počez. Kar malo smešno je, ko se pelješ skozi prvo carino, pa skoz

Katra na ogledu države Gibraltar

Katra na ogledu države Gibraltar

i drugo carino in nato še čez letalsko stezo, ki je postavljena prečno na glavno cesto, ki vodi v državo.

 

Vkrcavanje na trajekt v Algecirasu nam je dalo kanček občutka, kako stvari potekajo na afriškem kontinentu. Na ploščad smo prispeli ob štirih popoldne, vkrcali smo se ob pol devetih zvečer in v Maroko prispeli ob enajstih. Sedem ur smo porabili za trajekt, ki bi naj čez mediteransko morje vozil poldrugo uro.

Katra uspešno plava proti Maroku

Katra uspešno plava proti Maroku

Ko smo prispeli v Tanger Med, smo izgubili slabo uro za “obdelavo” papirologije, na poti do skrajne severo-zahodne točke Maroka – Cap Spartel bili deležne krepke plohe, ki se je ne bi sramovali niti v deževnem gozdu in za povrhu vsega še dve uri iskali prenočišče.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *