2015/01/17 – Day 2

Drugi dan relija je minil skoraj popolnoma v znamenju avtocest. Nekaj čez polnoč smo se zapeljali v Italijo in do sončnega vzhoda prevozili praktično celotno severno Italijo, vse do Genove, kjer je večina sotekmovalcev zapustila avtocesto in se zapeljala na trajekt, kjer so v miru preživeli naslednja dva dni. Mi smo bili odločni, da gremo na vse ali nič in se v dobrem razpoloženju odpeljali mimo Genove in proti Franciji.

Kljub turobnemu vremenu se nam je južna obala Francije zdela prav takšna, ko smo je vajeni iz starih francoskih filmov. Čarobno. Utrnila se je misel, da bi lahko mi za razliko od ostalih, na tej poti obiskali še kakšno državo več, zato enostavno nismo mogli mimo, da ne bi zavili v Monako, si ogledali mestno jedro in peljali skozi tunel, kakor to počnejo vsako leto s formulo 1. Ker v celi državi nismo našli enega samega prostega parkirnega mesta, smo v duhu relija enostavno nadaljevali pot proti Nici.

Naš talisman Axel se je razveselil ogleda Monaka

Naš talisman Axel se je razveselil ogleda Monaka

Zapeljali smo skozi F1 tunel

Zapeljali smo skozi F1 tunel

Francoske avtoceste so gotovo trn v peti vsakomur, ki je tako kot pri nas navajen uporabe vinjete –  odločili so se namreč, da bodo pobirali cestnino kar vsakih 5 km. To na nekaj sto kilometrih pomeni živceparajoče ustavljanje in pospeševanje. Ker se je po oblačnem jutru naredil lep sončen dan, smo se strinjali in zavili z avtoceste na regionalno cesto skozi provanso. Boljše odločitve ne bi mogli narediti. Kljub zimi je bilo potovanje skozi provanso ena najlepših razglednih poti na tem potovanju in samo predstavljamo si lahko, kako mora biti lepo v spomladanskem ali jesenskem času.

Provansa pozimi

Provansa pozimi

Ko je padel mrak, smo zaradi varnosti raje zapeljali nazaj na avtocesto in nadaljevali proti Španiji.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *