Malta 2015

Poletje se je šele začelo, pa je letošnji dopust že za nami…

Hiter skok iz Benetk na Malto (dobra poldruga ura vožnje). Kratek oddih na Malti (pet nočitev, praktično pa štiri dni oddiha). Ponoven skok nazaj v Benekte in nato domov.

Ker se na Malti večino nočnega življenja dogaja v žurersko-turističnem naselju Paceville, je bilo treba obvezno najti hotel čim bliže glavni party-ulici.

Blišč glavne party-ulice

Blišč glavne party-ulice

Beda za vogalom

Beda za vogalom

Kot sliki zgoraj nakažeta, je Paceville namensko izdelan za zabave-željne turiste, vsa pozornost je usmerjena v glavno party-ulico, ozadje pa ostaja slabo ohranjeno, brez življenja.

Ampak ni vse tako črno na tej Malti… Malta je zgodovinsko izjemno bogata, o njej obstaja ogromno starih zapisov in če bi povzeli, je Malta zgodovinsko stičišče različnih narodov, ki so se križali na njihovih pomorskih osvajanjih. Nekaj infrastrukture je ostalo…

Poletni meseci na Malti postrežejo s suhimi in vročimi dnevi, zato priporočam obiskovanje raznih spomenikov v spomladanskih ali jesenskih mesecih. Poleti je enostavno potrebno izkoristiti vse plaže, ki jih ta mikro-otok ponuja – tokrat se je obiskalo Paradise bay, Golden bay, Paceville bay, Mellieha bay, za ostale pa je zmanjkalo časa…

Pogled na "Zlati zaliv"

Pogled na “Zlati zaliv”

Na dosegu nog je turistično bolj umirjen Spinola bay, namenjen starejši publiki.

Legendarni zrcalni LOVE

Štiri dni raziskovanja Malte je kljub njeni majhnosti občutno premalo. Da bi človek raziskal celotno Malto, z otokoma Gozo in Comino vred, bi verjetno potreboval minimalno štirinajst dni. Zato bom temu dopustu nadel vzdevek “Prvi del raziskovanja Malte”.

 

Priporočam obisk vsem, ki ne bodo pogrešali zelenja, dreves in izvirske vode.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *